Multifunctionele accomodatie

MFA De Dobbe is letterlijk en figuurlijk ‘multifunctioneel’ voor jong en oud.

Dorpshuis

Als dorpshuis is het een ontmoetingsplek, met de foyer als centrale ruimte waar je een kopje koffie kunt drinken en even kunt bijpraten met dorpsgenoten. Of je organiseert er een feest of verjaardag, met alle faciliteiten dichtbij. Verenigingen uit het dorp kunnen terecht voor het organiseren van evenementen en vergaderingen. Zo brengen we iedereen dicht bij elkaar.

Maatschappelijke functie

In de MFA is Huisartsenpraktijk Anjum gevestigd. Ook is er een vestiging van BoddeBouman Fysiotherapie en Sportcentrum aanwezig. Thuiszorg Het Friese Land verzorgt vanuit het kantoor in de MFA de zorg in de regio. Ook Medische pedicure Anna Gretha Faber-de Vries en Dieetzorg Friesland zijn hier aanwezig. Er zijn afspraken mogelijk met  kapsalon Chantel. Kinderopvang en buitenschoolse opvang wordt verzorgd door Kindercentrum Zeeparel. En de Protestante Gemeente Anjum maakt dankbaar gebruik van de Dobbe als kerkgebouw en vergaderlocatie.

Versterken van de regio

De regio Noordoost Fryslân is gebaat bij kansen en mogelijkheden. Daarom streven wij ernaar om de naamsbekendheid van MFA de Dobbe te vergroten. Het is onze ambitie om plek te bieden aan congressen, seminars en beurzen. Wij nodigen bedrijven en organisties dus van harte uit om eens een kijkje te komen nemen om te zien wat MFA de Dobbe te bieden heeft. Wij hebben de ruimte en de faciliteiten. En wat is er mooier dan het dorp Anjum en de regio te promoten?

Duurzaam

MFA de Dobbe is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen de NAM en verschillende maatschappelijke organisaties in en rond Anjum. In het gebouw is een regiokantoor van de Nederlandse Aardolie Maatschappij gevestigd. Er wordt gezamenlijk gebruik gemaakt elkaars faciliteiten, zoals de keuken, toiletten, foyer en vergaderzalen. Het gebouw is onder andere een ontwerp van Adema Architecten uit Dokkum, duurzaam gebouwd en met het oog op de toekomst.