In de nacht van 1 op 2 januari 2019 zijn 345 containers overboord geslagen boven de Waddeneilanden. Het Waddengebied veranderde daarmee in één klap in een enorme afvalberg. Het contrast met de unieke schoonheid van de Wadden kon niet groter zijn.

Vanaf begin december is de foto-expositie Wad mooi? van Anja Brouwer te zien in MFA De Dobbe in Anjum. Anja is geboren en getogen op Ameland en fotografeert graag in het Waddengebied. Als een fotografische strandjutter laat ze met haar foto’s de schoonheid én de vervuiling van de Wadden zien. In haar expositie Wad mooi? brengt ze deze tegenstelling in beeld. Het gaat over mens en natuur. Mensen zijn niet letterlijk in beeld, maar wel de gebruiksartikelen. Met haar serie Gestrande welvaart over de containerramp is Anja runner-up geworden in de fotowedstrijd de Groene Camera en greep ze net naast de titel Natuurfotograaf van het jaar.

Expositie Wad mooi? gaat over liefde voor de Wadden en bewustwording over hoe zuinig we moeten zijn op dit stukje unieke Werelderfgoed. De foto-expositie is op werkdagen te bezichtigen tussen 8 en 17 uur.

anjabrouwerfotografie.nl